Kalkkunafilee ja persikka-sinihomejuustokastike

25.3.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunafilee ja persikka-sinihomejuustokastike

Ainekset

6 annosta
1 (noin 1,2 kg) kalkkunan fileerulla
Persikka-sinihomejuustokastike
1 2 dl paistolientä (+ vettä)
2 3 säilykepersikanpuolikasta
3 50 g sinihomejuustoa
4 2 dl kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 26 g
Proteiinia 65 g 392 g
Rasvaa 30 g 183 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 316 13898
Energiaa kcal 554 3322

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75 astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki.Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten. Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää persikat, paloiteltu homejuusto ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti. Siivilöi kastike. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile kuuman kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5