Kalkkunaa sitruskastikkeessa

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunaa sitruskastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 4 kpl kalkkunafileepihvejä
2 rasvaa paistamiseen
3 4 dl vettä
4 1,5 rkl kanafondia tai 1 liemikuutio
5 6 neilikkaa
6 2 appelsiinia
7 2 rkl maissijauhoa
8 1 dl vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
9 (suolaa)
Koristeeksi:
1 tuoretta oreganoa tai timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 40 g 158 g
Rasvaa 6 g 23 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 104 4416
Energiaa kcal 264 1055

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna, Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista fileet padassa tai pannulla. Valmista kanaliemi ja lisää siihen mausteet sekä yhden appelsiinin puristettu mehu. Kaada liemi fileiden päälle ja anna hautua ½ tunnin ajan. Leikkaa sillä välin toisen appelsiinin hedelmäpalat lautasen päällä veitsellä irti sisuskalvosta ja ota mehu talteen. Nosta fileet tarjoiluastiaan ja pidä ne lämpiminä. Poista neilikat. Lisää appelsiininmehuun sekoitettu maissijauho kattilaan kokoajan kastiketta sekoittaen. Pane sekaan appelsiinipalat ja puolitetut oliivit ja kuumenna parin minuutin ajan. Kaada kastike fileiden päälle ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: appelsiini kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5