Kalaressu

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalaressu

Ainekset

4 annosta
1 600 - 750 g kirjolohta tai siikaa
2 8 - 10 dl vettä
3 1 - 2 sipulia
4 10 maustepippuria
5 1 tl merisuolaa
6 2-4 perunaa halutessasi
7 4 - 8 viipaletta tummaa leipää
8 tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 61 g
Proteiinia 31 g 123 g
Rasvaa 21 g 83 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 552 6209
Energiaa kcal 371 1484

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa kalat ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi. Paloittele fileet annospaloiksi.Keitä kalan nahoista, ruodoista, evistä, pyrstöstä ja päästä (josta olet poistanut kidukset) veden kanssa liemi. Siivilöi liemi 1/2 tunnin hiljaisen keittämisen jälkeen ja lisää siihen kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja suola. Keitä sipulit puolikypsiksi.Kuori ja paloittele perunat joukkoon, jos käytät niitä, ja lisää myös kalapalat. Kypsennä.Paloittele kova tai pehmeä leipä kulhon pohjalle ja kaada päälle kalakeitto, joka muuttuu leivän kanssa "ressuksi". Ripottele pintaan tilliä ja tarjoa, kun leivät ovat pehmeitä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5