Kalapihvit, pyörykät tai mureke

25.10.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalapihvit, pyörykät tai mureke

Ainekset

4 annosta
1 1 dl korppujauhoja
2 2 dl ruokakermaa tai vettä
3 500 g kalaa fileenä
4 1 - 2 kananmunaa
5 0,5 dl tilliä
6 0,5 dl ruohosipulia
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl mustapippuria
9 1 rkl sitruunamehua
Yrttikastike (4 annosta)
1 2 dl kermaviiliä
2 2 tl piparjuuritahnaa
3 3 rkl tilliä
4 1 tl sokeria
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 59 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 26 g 106 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 738 6952
Energiaa kcal 415 1661

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Sekoita monitoimikoneessa korppujauhot ja ruokakerma tai vesi

Taikinan valmistaminen

2. Lisää paloiteltu kala ja muut aineet.

Kalan jauhaminen tahnaksi

3. Jauha kala tasaiseksi tahnaksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.

Kalapihvien paistaminen

4. Muotoile veteen kastetuilla käsillä pihvejä. Kypsennä ne uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi myös paistaa öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Kalamurekkeen paistaminen

5. Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä murekkeella. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.

Yrttikastikkeen valmistaminen

Yrttikastike: Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5