Kalakeitto

28.1.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalakeitto

Herkullinen kalakeitto syntyy lohesta tai kuhasta. Valkosipuli ja tomaattisose korostavat kalan makua.

Ainekset

6 annosta
1 2 porkkanaa
2 1 palsternakka
3 5 perunaa
4 0,5 purjoa
5 2 valkosipulin kynttä
6 1,5 l vettä
7 1 laakerinlehti
8 3 rkl tomaattisosetta
9 1 tl suolaa
10 1 tl timjamia tai provencale-mausteseosta
11 400 g lohi- tai kuhafileetä
12 tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 79 g
Proteiinia 14 g 86 g
Rasvaa 9 g 56 g
Kuitua 3 g 16 g
Energiaa kJ 817 4902
Energiaa kcal 195 1172

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kasvikset, laakerinlehti, tomaattisose ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Poista kalasta nahka ja ruodot. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä keiton pinnalle ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5