Kala-sipulimuhennos

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kala-sipulimuhennos

Ainekset

4 annosta
1 1 - 1,5 kg perattua vaaleaa kalaa, esim. madetta, siikaa, kuhaa tai ahventa tai vaikka hiukan kaikkia
2 75 g silavaa
3 50 g voita
4 6 - 10 pikkusipulia tai 3 tavallista keltasipulia
5 5 dl valkoviiniä
6 3 - 4 valkosipulinkynttä
7 10 musta- tai maustepippuria
8 ripaus suolaa
Suurustamiseen :
1 1 rkl vehnäjauhoja
2 25 g voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 48 g 192 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 2 231 8925
Energiaa kcal 533 2133

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta kalat perattuina ja suomustettuina. Ruotoja ei tarvitse välttämättä poistaa. Paloittele kalat voin 4 cm:n paloiksi poikkisuunnassa. Suikaloi silava hyvin ohuiksi suikaleiksi paistokasariin. Lisää voi. Kuori ja silppua sipulit samaan pannuun. Kuumenna pannua sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät.Lisää valkoviini, kuoritut valkosipulinkynnet ja pippurit. Kiehauta sekoittaen. Lisää kalapalat ja hiukan suolaa. Keitä kalat kypsiksi keskilämmöllä ja nosta tarjoiluvadille.Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää suurus viiniliemeen. Poista sitä ennen valkosipulinkynnet, jos haluat. Sekoita ja keitä kastiketta 5-15 minuuttia. Kaada kuuma kastike kalapalojen päälle.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, jotka voit koristella persiljasilpulla, jos haluat.Kalamuhennoksen kanssa syödään keitettyjä perunoita tai paahdettua patonkia

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: ahven kala kuha made siika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5