Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kala-sipulimuhennos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
Perattua vaaleaa kalaa, esim. madetta, siikaa, kuhaa tai ahventa tai vaikka hiukan kaikkia
75 g
Silavaa
50 g
Voita
6 - 10 kpl
Pikkusipulia tai 3 tavallista keltasipulia
5 dl
Valkoviiniä
3 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
10 kpl
Musta- tai maustepippuria
Ripaus suolaa

Suurustamiseen :

1 rkl
Vehnäjauhoja
25 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Osta kalat perattuina ja suomustettuina. Ruotoja ei tarvitse välttämättä poistaa. Paloittele kalat voin 4 cm:n paloiksi poikkisuunnassa. Suikaloi silava hyvin ohuiksi suikaleiksi paistokasariin. Lisää voi. Kuori ja silppua sipulit samaan pannuun. Kuumenna pannua sekoittaen, kunnes sipulit pehmenevät.Lisää valkoviini, kuoritut valkosipulinkynnet ja pippurit. Kiehauta sekoittaen. Lisää kalapalat ja hiukan suolaa. Keitä kalat kypsiksi keskilämmöllä ja nosta tarjoiluvadille.Sekoita jauhot pehmeään voihin ja lisää suurus viiniliemeen. Poista sitä ennen valkosipulinkynnet, jos haluat. Sekoita ja keitä kastiketta 5-15 minuuttia. Kaada kuuma kastike kalapalojen päälle.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, jotka voit koristella persiljasilpulla, jos haluat.Kalamuhennoksen kanssa syödään keitettyjä perunoita tai paahdettua patonkia

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.