Kala-kasvismureke

16.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kala-kasvismureke

Ainekset

4 annosta
1 300 g ruodotonta kirjolohifileetä tai 300 g pakastettuja lohikuutioita
2 1 rkl korppujauhetta
3 1 dl kermaa tai ranskankermaa halutessasi
4 1 muna
5 400 g pakasteseitiä
6 1 rkl perunajauhoja
7 1 muna
8 200 g pakastettuja pikkuporkkanoita ja papuja
9 1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
10 1 tl suolaa
11 0,5 tl valko- tai sitruunapippuria
12 1 - 2 rkl tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 36 g 146 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 353 5411
Energiaa kcal 323 1293

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele pitkä vuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.Lisää jauhettuun loheen korppujauhe, muna sekä halutessasi desi kermaa. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon. Jauha sitten seiti samalla tavalla ja lisää sen joukkoon loput aineet.Laita voideltuun vuokaan molempia murekeseoksia kerroksittain ja kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pikkuporkkanoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45-60 minuuttia. Kumoa mureke hiukan jäähtyneenä ja tarjoa koristeltuna sellaisenaan tai kermaisen kastikkeen kanssa.Voit jauhaa kalafileet myös yhdessä, mutta silloin menetät kauniit raidat.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5