Kala-äyriäissalaatti juhlaan

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 keitetty, pakastettu hummeri, jos haluat
2 200 g katkaravun pyrstöjä tai jättiravun pyrstöjä
3 1 pussi (500g) mustekalarenkaita
4 1 - 2 rkl öljyä, chiliä
5 200 g jättiravun pyrstöjä
6 200 g vaaleaa kalaa, esim turskafileetä
7 2 - 3 viipaletta sitruunaa, tilkka vettä, suolaa ja
8 sitruunapippuria
Lisäksi :
1 lehtisalaattia, sokeriherneenpalkoja tai pakasteherneitä
2 1 sitruuna
3 mustapippurirouhetta, tuoretta korianteria tai persiljaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 20 g
Proteiinia 323 g
Rasvaa 32 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 7021
Energiaa kcal 1678

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata hummeri ja katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa hummeri ja paloittele sen lihat salaatinlehtien päälle vadille. Lisää katkaravut.Kypsennä mustekalarenkaat chilillä maustetussa öljyssä miedolla lämmöllä, valuta talouspaperilla ja jäähdytä. Nosta renkaat samalle vadille muiden kanssa.Kuutioi kalafilee ja laita kuutiot kattilan pohjalle kerrokseksi. Lisää tilkka vettä ja mausteet. Nostele paloja varoen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja nosta salaattikekoon.Koristele salaatti jättiravun pyrstöillä tai kauneimmilla katkaravuilla ja herneillä. Tarjoa lisänä tilkka sitruunalla maustettua öljyä, mustapippuria ja tuoretta silputtua korianteria tai persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kala salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5