Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaiketon (myös sokeriton) maapähkinäfudge

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Banaanista ja maapähkinävoista syntyy sekoittamalla helppo sokeriton herkku, joka sopii moneen tonton-ruokavalioon.

Ainekset

2 kpl
Kypsää banaania
2 1/2 dl
Sokeroimatonta maapähkinävoita
1 dl
Kookosöljyä
1 kpl
Vaniljatanko
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1/2 dl
Kookoshiutaleita
1/2 dl
Sokeritonta kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita banaanit, maapähkinävoi ja kookosöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet soseeseen. Lisää suola ja sekoita.

Vuoraa pieni vuoka tuorekelmulla. Kumoa sose vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.

Mittaa kookoshiutaleet ja kaakao eri kulhoihin. Paloittele fudge ja pyöritä puolet kookoksessa ja loput kaakaossa. Säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 17.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

133

556

11,3 g

1,8 g

3,9 g

2,4 g

1,8 g

3,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Vaniljatanko,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli