Kahvipannacotta

25.9.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahvipannacotta

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kuohukermaa
2 2 liivatelehteä
3 0,75 dl sokeria
4 1 rkl pikakahvijauhetta
5 2,5 dl maustamatonta jogurttia
Sokerisiirappi
1 2 dl vahvaa kahvia
2 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 167 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 19 g 76 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 480 5920
Energiaa kcal 354 1415

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Liivatelehtien liottaminen

1. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.

Kerman ja sokerin kiehautus

2. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe.

Liivatelehtien liottaminen

3. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaan.

Jogurtin lisääminen

4. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti.

Kermaseoksen jakaminen annoslaseihin

5. Jaa kermaseos neljään annoslasiin ja nosta kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Siirapin valmistaminen

6. Keitä kattilassa kahvista ja sokerista paksuhko siirappi. Jäähdytä hyvin ja valuta annosten päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jälkiruokahyytelö
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5