Kahvilammas

23.3.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahvilammas

Ainekset

15 annosta
1 1 (n. 2 kg) lampaanpaisti (pakaste)
2 valkosipulin kynsiä
3 suolaa
4 mustapippuria
5 1 rkl tuoretta rosmariinia tai
6 2 tl kuivattua rosmariinia
Valeluun
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl vahvaa kahvia
Kastike:
1 3 - 4 dl paistolientä
2 1 tl fariinisokeria
3 tilkka soijakastiketta
4 kastikesuurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 20 g
Proteiinia 27 g 398 g
Rasvaa 21 g 322 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 267 19011
Energiaa kcal 303 4544

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan.  Tee paistiin  viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Pane paisti uunivadille. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö  125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava.  Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 70-75 astetta. Pari kiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia.  Valele paistia kermakahviseoksella kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi kuivuu, lisää pannuun vettä.

Ota kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kiehauta se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta  fariinisokerilla ja soijalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5