Kahden värin browniet

27.4.2011
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden värin browniet

Nämä herkulliset browniet tehoavat takuulla suklaannälkään. Makeat brownie-palat voit halutessasi koristella rouhitulla valkosuklaalla.

Ainekset

27 palaa
Suklaataikina
1 300 g tummaa leivontasuklaata
2 200 g margariinia
3 2 dl sokeria
4 4 kananmunaa
5 3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
6 1 tl vaniljasokeria
7 1 tl leivinjauhetta
Tuorejuustokerros
1 300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 2 rkl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 1 rkl margariinia
Koristeeksi
1 50 g rouhittua valkoista leivontasuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 638 g
Proteiinia 3 g 93 g
Rasvaa 12 g 323 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 907 24481
Energiaa kcal 217 5851

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5