Kahden suklaan leivokset

24.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden suklaan leivokset

Herkulliset kahden suklaan leivokset syntyvät yksinkertaisista aineista.

Ainekset

8 kappaletta
1 2 kananmunaa
2 1 dl sokeria
3 3 rkl perunajauhoja
4 1,5 rkl kaakaojauhetta
5 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
1 200 g tummaa suklaata
2 4 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 228 g
Proteiinia 4 g 31 g
Rasvaa 27 g 215 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 547 12376
Energiaa kcal 370 2958

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin täyte. Rouhi suklaa karkeaksi. Kuumenna kattilassa 2 dl kermasta kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen seistä tunnin ajan huoneenlämmössä. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita varovaisesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista kakkupohjaa 225-asteisessa uunin keskitasossa 5-6 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä. Irrota pohjapaperi varoen. Nosta suklaaseoksesta 1 dl toiseen kulhoon kuorrutusta varten. Vaahdota loput kermasta ja sekoita loppuun suklaaseokseen varovaisesti nostellen. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aseta kakkuvadille yksi levyistä. Levitä 1/ 3 suklaa-kermaseosta pohjalle. Nosta päälle toinen levy ja toista, kunnes kaikki kerrokset ovat päällekkäin. Levitä kuorrutussuklaa pinnalle. Leikkaa kakku tasakokoisiksi leivoksiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5