Kahden suklaan kakku

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden suklaan kakku

Ainekset

1 9 kpl isoa grahamkeksiä (esim. Digestive)
2 40 g margariinia
Täyte
1 200 g tummaa suklaata sulatettuna
2 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 prk rahkaa
4 1,5 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa tai kasvisrasvavalmistetta
7 50 g valkoista suklaata rouhittuna
Koristeluun
1 suklaakoristeita
2 hedelmiä, esim. kumkvatteja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 359 g
Proteiinia 65 g
Rasvaa 254 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 16656
Energiaa kcal 3981

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata suklaa. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan. Nosta pieni kattila ison päälle. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Varo, ettei vesi kiehu liikaa. Vettä tai vesihöyryä ei saa päästä suklaaseen.

Murenna keksit hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Murentaminen onnistuu myös käsin: pane keksit muovipussiin ja painele ne hienoksi kaulimella. Lisää sulatettu rasva keksimuruihin. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Irrottamista helpottaa, jos laitat pohjalle vuoan kokoisen leivinpaperinpalan.

Vatkaa juusto, rahka ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Pidä vähintään yön yli pakastimessa.

Ota kakku pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota varoen vuoasta ja koristele suklaakuvioilla ja hedelmillä. Pursota suklaakuvioita pursotinpussin avulla sulatetusta suklaasta. Pursota kuviot leinpaperin päälle ja anna kovettua. Voit pursottaa esimerkiksi tähtiä, sydämiä, perhosia tai kirjaimia. Jos haluat taipuneen kuvion, laita leivinpaperin alle leivinpaperirulla ja pursota rullan yli. Kovettumisen jälkeen kuvio jää muotoon. Voit koristella kakun myös valmiilla koristeilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: suklaa suklaakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5