Kahden lohen tahna

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden lohen tahna

Keitetystä lohesta ja kylmäsavukirjolohesta sekoitettu kalatahna maistuu leivän tai blinin päällä.

Ainekset

8 annosta
1 400 g lohifileetä
2 0,5 tl suolaa
3 6 dl kalalientä
4 150 g kylmäsavukirjolohta
5 200 g maustamatonta tuorejuustoa
6 150 g ranskankermaa
7 3 tl piparjuuritahnaa
8 0,5 - 1 sitruunan mehu
9 0,5 dl tilli- ja ruohosipulisilppua
10 1 tl suolaa
11 0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria
12 2 - 3 rkl kapriksia
13 0,5 tl roseepippuria, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 14 g
Proteiinia 14 g 111 g
Rasvaa 23 g 182 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 131 9049
Energiaa kcal 270 2163

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5