Kahden kerroksen kalapatee

20.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden kerroksen kalapatee

Ainekset

Vaalea kalaseos 1
1 500 g valkoista kalaa ruodottomina fileinä
2 2 munaa
3 2 dl ranskankermaa
4 0,5 tl suolaa
5 hiukan sitruunapippuria
6 (tillisilppua)
Punainen kalaseos 2
1 500 g punalihaista kalaa ruodottomina fileinä
2 1 rkl maissitärkkelystä
3 1 - 2 munaa
4 2 dl kermaa tai maitoa
5 0,5 tl suolaa
6 hiukan valkopippuria
7 1 rkl korppujauhetta
Pinnalle
1 korppujauhetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 27 g
Proteiinia 217 g
Rasvaa 143 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 9471
Energiaa kcal 2264

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaihe 1Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka. Huuhdo ja kiehauta pinaatinlehdet. Jauha kalafileet erikseen ja sekoita niihin ohjeen mukaiset ainekset.Vaihe 2Vuoraa vuoka pinaatinlehdillä.Vaihe 3Levitä pohjalle tiiviisti vaalea kalaseos ja painele lusikalla tasaiseksi. Levitä päälle punainen kalaseos ja tee samoin. Ripottele pintaan korppujauhetta ja käännä lehdet päälle.Vaihe 4Nosta vuoka vesihauteeseen ja peitä tiiviisti foliolla. Kypsennä uunin alaosassa vajaan tunnin ajan.Vaihe 5Jäähdytä patee haaleaksi ja kumoa tarjolle. Tarjoa vahvasta kalaliemestä ja kermasta sekoitetun, kevyesti tärkkelyksellä suurustetun ja sahramilla maustetun kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: kala patee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5