Kahden kalan keitto

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden kalan keitto

Ainekset

6 annosta
1 1 kg varhaisperunoita
2 500 g varhaisporkkanoita
3 1,5 l vettä
4 2 kasvisliemikuutiota
5 1 purjo
6 8 retiisiä
7 2 pakettia (à 300 g) pakastekalaa (esim. pakastelohikuutioita ja seitä)
8 1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa
9 1 rkl voita
10 1,5 rkl silputtua tilliä
11 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 187 g
Proteiinia 23 g 140 g
Rasvaa 10 g 62 g
Kuitua 5 g 28 g
Energiaa kJ 1 339 8035
Energiaa kcal 320 1920

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot, perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Lisää keittoon purjo, retiisit ja pakastekala. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää kerma ja voi. Kiehauta ja lisää tilli ja mustapippuri. Tarkista maku.

Vinkki! Keiton voi valmistaa myös tuoreesta kalasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5