Kääretorttu

25.12.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kääretorttu

Kääretorttu on helppo leivonnainen, jonka täytteessä on kuohukermaa ja maustettua tuorejuustoa.

Ainekset

10 palaa
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,25 dl tattarijauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1 dl kuohukermaa
2 1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 136 g
Proteiinia 4 g 45 g
Rasvaa 9 g 88 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 631 6309
Energiaa kcal 151 1508

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi vaahtoon. Kääntele seos varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia.Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kermavaahto. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä vähintään muutaman tunnin tai yön yli kylmässä ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kääretorttu tattari
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5