Kääretorttu neljällä eri tapaa

14.11.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kääretorttu neljällä eri tapaa

Peruskääretorttupohjasta voi tehdä monenlaisia kääretorttuja. Täytä kääretorttu hillolla, suklaakarkeilla, jäätelöllä tai tuorejuustolla. Näyttävän juhlapöydän tarjottavan saat, kun teet kääretortulle vielä kuorrutuksen suklaasta, kermavaahdosta tai marengista.

Ainekset

Peruspohja
1 4 kpl munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Suklaakääretorttupohja
1 Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta
Makeistäyte
1 2 dl kermaa
2 1 prk rahkaa
3 2 tl vaniljasokeria
4 1 dl murskattuja karkkeja esim. daim
Arkinen täyte (maidoton)
1 2 - 3 dl hilloa tai marjasosetta
Jäätelötäyte
1 1 l jäätelöä
2 4 rkl sokeria tai marjalikööriä
3 200 g marjoja
Tuorejuustotäyte
1 2 dl kermaa
2 200 g appelsiinituorejuustoa
3 2 rkl appelsiinimehua
4 2 rkl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 212 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 23 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 5055
Energiaa kcal 1208

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta, kermaa, rahkaa, vaniljasokeria, murskattuja karkkeja esim. daim, hilloa tai marjasosetta, jäätelöä, sokeria tai marjalikööriä, marjoja, appelsiinituorejuustoa, appelsiinimehua, sokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria.

Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.

Neljä erilaista täytettä:

  • Makeistäyte: Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja makeiset vaahtoon. Levitä täyte kääretorttulevylle.
  • Hillotäyte: Levitä hillo kääretorttulevylle.
  • Jäätelötäyte: Pehmennä jäätelö ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Pakasta vähintään kaksi tuntia.
  • Tuorejuustotäyte: Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä kääretorttulevylle.

Voit valmistaa kääretortulle myös kuorrutuksen.

Kermavaahtokuorrutus
2 dl kermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja lisää sokerit joukkoon. Pursota tai levitä vaahto kääretortun päälle. Voit koristella vielä marjoilla, hedelmillä, makeisilla tai suklaalastuilla.

Suklaakuorrutus
200 g suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Valuta kääretortun päälle raitoina tai päällystä torttu suklaalla.

Marenkikuorrutus (maidoton)
3 valkuaista
2 rkl sokeria

Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota kestäväksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Levitä vaahto valmiin kääretortun päälle ja muotoile lusikan avulla mieleiseksesi. Paista vaahto kauniin ruskeaksi 250 asteessa uunin ylätasolla noin 2 minuuttia.

© SOK
Avainsanat: kääretorttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5