Kääretorttu 2

14.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kääretorttu 2

Ainekset

Peruspohja
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,8 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Suklaakääretorttupohja
1 Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta
Makeistäyte
1 2 dl kermaa
2 1 prk rahkaa
3 2 tl vaniljasokeria
4 1 dl murskattuja karkkeja esim. daim
5 Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokerit ja makeiset vaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.
Arkinen täyte (maidoton)
1 2 - 3 dl hilloa tai marjasosetta
Jäätelötäyte
1 1 l jäätelöä
2 4 rkl sokeria tai marjalikööriä
3 200 g marjoja
4 Pehmennä jäätelö ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Pakasta vähintään kaksi tuntia.
Tuorejuustotäyte
1 2 dl kermaa
2 200 g appelsiinituorejuustoa
3 2 rkl appelsiinimehua
4 2 rkl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle. Rullaa torttu kiinni leivinpaperin avulla.

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 212 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 23 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 5055
Energiaa kcal 1208

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on vaaleaa. Voit vielä tarkistaa vaahdon pysyvyyden. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos tiputetusta taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.Kuorruteiden ohjeet löytyvät täältä.

© SOK
Avainsanat: kääretorttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5