Kaalileivät

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalileivät

Kaali sopii leivän päällekin! Herkullisissa kaalileivissä on muun muassa tuorejuustoa, pinjansiemeniä ja valkosipulia kaalin ohella.

Ainekset

8 annosta
1 1 paistovalmis ciabatta-leipä
2 250 g kaalia, esim. varhais- ja lehtikaalia
3 0,5 dl pinjansiemeniä
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 valkosipulinkynsi
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 31 g
Proteiinia 3 g 22 g
Rasvaa 14 g 111 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 632 5055
Energiaa kcal 151 1208

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi kaalit. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi ja nosta syrjään.

Kuumenna pannulla öljy ja paista kaalia muutama minuutti. Raasta loppuvaiheessa joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta seos ja sekoita lopuksi joukkoon pinjansiemenet.

Viipaloi leipä ja sivele pinnoille tuorejuustoa. Nostele leipien päälle lämmintä kaaliseosta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5