Kaalilaatikko

8.9.2014
17 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 1 kg kaalia
2 2 sipulia
3 2 rkl öljyä
4 400 g jauhelihaa
5 2 dl riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
6 5 dl vettä
7 1 tl suolaa
8 2 - 3 rkl siirappia
9 1,5 tl suolaa
10 1 rkl meiramia
11 0,5 tl pippuria
12 3 dl lihalientä
Pinnalle
1 korppujauhoja
2 voinokareita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 234 g
Proteiinia 18 g 109 g
Rasvaa 17 g 100 g
Kuitua 4 g 26 g
Energiaa kJ 1 593 9556
Energiaa kcal 381 2284

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: meiramia, korppujauhoja, voinokareita

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kypsennä riisi tai ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja sipuli öljytilkassa pannulla. Suikaloi kaali ja paista kaali esimerkiksi isossa vokissa pehmeäksi. Sekoita ainekset keskenään, mausta siirapilla, suolalla, meiramilla ja pippurilla. Kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää lihaliemi. Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää muutamia voinokareita. Paista 175-asteisessa uunissa reilu tunti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kaali laatikko valkokaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5