Kaalilaatikko

29.8.2011
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalilaatikko

Ainekset

4 annosta
1 6 dl vettä
2 1,5 dl puuroriisiä
3 1 sipuli
4 1 kg keräkaalia
5 400 g jauhelihaa
6 2 rkl siirappia
7 ripaus valko- tai mustapippuria
8 1 tl suolaa
9 1 - 2 tl meiramia
10 4 dl maitoa
11 1 kananmuna
12 korppujauhoja (pinnalle)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 190 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 10 g 42 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 709 6835
Energiaa kcal 408 1634

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5-10 minuuttia.Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.Uunin lämpötila:175 astetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5