Kaalikeitto

12.7.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalikeitto

Kaalikeiton mausteeksi sopivat oregano ja timjami. Pinnalle ripoteltava ruohosipuli viimeistelee kaalikeiton.

Ainekset

6 annosta
1 2 porkkanaa
2 150 g lanttua
3 1 sipuli
4 500 g keräkaalia
5 1,4 l vettä
6 150 g palsternakkaa
7 8 mustapippuria
8 0,5 tl oreganoa tai timjamia
9 1,5 tl suolaa
10 2 rkl tuoretta ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 55 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 4 g 24 g
Energiaa kJ 202 1215
Energiaa kcal 48 290

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori porkkanat, lanttu, palsternakka ja sipuli. Suikaloi kaali, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Viipaloi sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää pippurit, suola, yrttimauste ja kasvikset. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Tarkista maku ja leikkaa pinnalle tuoretta ruohosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5