Kaalikätköt

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalikätköt

Ainekset

4 annosta
1 2 dl riisiä
2 1 l silputtua valkokaalia
3 1 - 2 sipulia
4 fariinisokeria
5 300 g sika-nauta jauhelihaa
6 2 dl lihalientä
7 1 rkl maissijauhoja
8 0,5 tl kuivattua meiramia
9 1 - 2 rkl soijakastiketta
10 (suolaa)
11 valkopippuria
Päälle:
1 2 levyä valmista piirakka- tai voitaikinaa
2 1 muna voiteluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 65 g 260 g
Proteiinia 25 g 101 g
Rasvaa 28 g 110 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 2 555 10220
Energiaa kcal 611 2443

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisi kypsäksi ja kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kaalisuikaleet. Pane joukkoon fariinisokeria ja hiukan suolaa. Hauduta kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Ruskista jauheliha toisessa pannussa ja lisää joukkoon kypsä riisi. Sekoita keskenään lihaliemi ja maissijauhot ja kaada seos jauhelihan sekaan. Mausta seos ja kokoa ruukut. Laita voideltujen annosuunivuokien pohjalle kaaliseosta ja sen päälle jauhelihaa. Leikkaa taikinasta ruukun päälle kansi ja sulje tiiviisti. Voitele munalla ja paista ruukkuja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5