Kaaligratiini

5.1.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaaligratiini

Ainekset

4 annosta
1 300 g parsakaalia
2 400 g kukkakaalia
Gratinointikastike
1 3 rkl voita tai margariinia
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 3 dl maitoa
4 100 g sulatejuustoa
5 1 - 2 dl vahvaa emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 19 g 76 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 387 5548
Energiaa kcal 332 1326

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kaalit. Höyrytä tai keitä kaaleja vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja puolet juustoraasteesta. Asettele kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5