Kaali-porkkanapiirakka

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-porkkanapiirakka

Ainekset

12 palaa
Pohja:
1 250 g margariinia
2 1 prk (250 g) maitorahkaa
3 4,5 dl vehnäjauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
5 1 tl suolaa
Täyte:
1 600 g valkokaalia
2 2 porkkanaa
3 1 sipuli
4 2 rkl öljyä
5 1 tl suolaa
6 2 tl currya
7 1 tl yrttiseosta
8 1 tl kuminaa
9 2 rkl siirappia
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 248 g
Proteiinia 6 g 71 g
Rasvaa 18 g 212 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 1 109 13305
Energiaa kcal 265 3180

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5