Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike

27.12.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike

Suikaloi lihapullataikinaan kaalia. Saat yhdestä jauhelihapaketista reilummin pyöryköitä ja lisäät kasviksia lautaselle kuin huomaamatta. Tomaattikastike syntyy kätevästi samalla pannulla kuin lihapullat.

Ainekset

5 annosta
1 0,25 (¼) keräkaalia (noin 1 l suikaloituna)
2 4 rkl öljyä
3 1 rkl siirappia
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl kuminansiemeniä
6 0,5 tl (½ tl) timjamia
7 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
8 1 paketti (400 g) jauhelihaa
9 1 kananmuna
Tomaattikastike
1 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
2 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 1 rkl auringonkuivattujen tomaattien öljyä
4 1 tl oreganoa
5 0,5 tl (½ tl) suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 69 g
Proteiinia 19 g 94 g
Rasvaa 28 g 142 g
Kuitua 4 g 19 g
Energiaa kJ 1 613 8063
Energiaa kcal 385 1927

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.

Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.

Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Kokeile myös porkkanalihapullia!
Katso resepti

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5