Kaali-jauhelihamureke

15.7.2009
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-jauhelihamureke

Ainekset

6 annosta
1 1 pussi (63 g) sipulikeittoaineksia
2 3 rkl vettä
3 400 g jauhelihaa
4 1 muna
Täyte:
1 1 sipuli
2 200 g kaalia
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 tl suolaa
5 3 rkl hienonnettua basilikaa
Vuoraukseen:
1 6 - 8 pekoniviipaletta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 26 g
Proteiinia 18 g 107 g
Rasvaa 15 g 88 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 921 5528
Energiaa kcal 220 1321

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset ja vesi. Anna hetki turvota. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita ja kaalia pannulla 5 minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja basilikalla. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen teflonuunivuoka pekoniviipaleilla niin, että päät jäävät roikkumaan vuoan yli reunoille. Painele puolet mureketaikinasta vuokaan ja hieman reunoille. Levitä kaaliseos murekeseoksen keskelle. Painele loppu murekeseoksesta päälle tiiviisti ja käännä pekoniviipaleet päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5