Kaali-bratvurstikeitto

25.6.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-bratvurstikeitto

Ainekset

4 annosta
1 500 g varhaiskaalia
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
6 5 dl vettä
7 1 kasvisliemikuutio
8 2 tl sokeria
9 1 tl timjamia
10 400 g bratvurstia
11 1 dl silputtua tuoretta persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 127 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 26 g 105 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 1 744 6974
Energiaa kcal 417 1667

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuullota öljyssä sipulisilppu ja kaali muutaman minuutin ajan, kunnes pehmenevät. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri ja timjami. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Paloittele makkarat ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele persiljalla. Tarkista maku. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Vinkki! Halutessasi voit ruskistaa makkarat ennen keittoon lisäämistä

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5