Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike

17.1.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike

Tästä värikkäästä salaatista saat kätevästi päivän C-vitamiinit. Kaupan päälle tulee hyvää kasviproteiinia sekä koko joukko kivennäisaineita.

Ainekset

1 2 dl kvinoa
2 5 dl vettä
3 2 rkl öljyä
4 1 tl fenkolinsiemeniä
5 0,25 (¼) punakaalia
6 4 appelsiinia
7 1 ruukkua tilliä
8 0,5 tl suolaa
Cashewkastike
1 2 dl cashewpähkinöitä
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 dl vettä
4 0,5 appelsiinin mehu
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 177 g
Proteiinia 51 g
Rasvaa 94 g
Kuitua 39 g
Energiaa kJ 7412
Energiaa kcal 1772

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Aloita liottamalla kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja laita teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, 1 dl vettä, mehu ja suola. Soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Huuhtele ja siivilöi kvinoa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia.

Valuta kvinoa hyvin siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.

Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista 1 appelsiinin mehu joukkoon. Hienonna tilli ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita kvinoa joukkoon.

Vinkki: Lisää kvinoasalaattiin kypsää kanaa, tofua, papuja tai savulohta.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5