Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jyrki Sukulan lempiresepti: Täytetty broileri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokonainen kana symboloi Jyrki Sukulan mielestään hienosti yhdessä syömistä – sehän on tarkoitettu jaettavaksi.

Ainekset

Kokonainen broileri

Täyte

1 dl
Couscousia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Tuoretta minttua
1/2 kpl
Sitruunaa

Sivelyyn

2 dl
Kanalientä
100 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Kuutioi tomaatit. Sekoita couscousiin sipulit, tomaatit ja mausteet. Lisää sitruunamehu, öljy ja hienonnettu minttu. Täytä kana tiiviisti painellen seoksella. Jos täytettä jää, voit tarjota sen kuumennettuna lisäkkeenä. Laita korkiksi puolikas sitruuna. Paista 180-asteisessa uunissa 75 minuuttia. Kuumenna kanaliemi ja sekoita siihen voi. Sivele broileria liemellä useasti paistamisen aikana.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

296

1239

24,5 g

14,0 g

16,0 g

1,8 g

1,5 g

2,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kokonainen broileri,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Kurkumaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 dl Tuoretta minttua,

Sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli