Juustosarvet

10.3.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustosarvet

Herkullisten juustosarvien sisälle sopii pestokastike ja päälle ripotellaan pinjansiemeniä.

Ainekset

16 kappaletta
1 150 g voita tai margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 2 tl leivinjauhetta
4 0,5 tl suolaa
5 150 g juustoraastetta
6 1,5 dl maitoa
Väliin
1 0,75 dl vihreää pestokastiketta
Pinnalle
1 1 muna
2 pinjansiemeniä tai muita siemeniä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 192 g
Proteiinia 5 g 86 g
Rasvaa 13 g 209 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 780 12483
Energiaa kcal 186 2984

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pinjansiemeniä tai muita siemeniä

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Nypi voi tai margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Jaa kiekot taikinapyörällä kahdeksaan yhtä suureen sektoriin.

Laita jokaiselle pieni määrä vihreää pestokastiketta. Käännä rullalle leveimmästä kapeampaan päin ja käännä sarven muotoon. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, voitele munalla ja koristele siemenillä. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: juusto pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5