Juustokohokas

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustokohokas

Kohokas onnistuu varmasti, kunhan muistat olla avaamatta uunia kesken paistamisen ja istuttaa ruokailijat pöytään valmiiksi kohokasta odottamaan. Katso helppo juustokohokkaan ohje! Kohokkaan seurana voit tarjota hyvää vaaleaa leipää ja salaattia.

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl voita
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 3 dl täysmaitoa
4 4 keltuaista
5 0,25 tl rouhittua mustapippuria
6 0,5 tl suolaa
7 150 g vahvan makuista juustoraastetta
8 4 valkuaista

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 18 g 73 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 370 5482
Energiaa kcal 328 1310

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Juustokohokas 1

Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.

Juustokohokas 2

Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.

Juustokohokas 3

Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.

Juustokohokas 4

Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Mausta. Lisää juustoraaste.

Juustokohokas 5

Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.

Juustokohokas 6

Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: juusto juustoraaste
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5