Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset kesäkurpitsaskonssit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Juustoraastetta
1 1/2 dl
Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Siirappia
2 dl
Maustamatonta jogurttia

Pinnalle

1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää juusto- ja kesäkurpitsaraaste, öljy, siirappi ja jogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhojen avulla litteä pötkö ja leikkaa se vinottain veitsellä kolmionmuotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele skonssit haarukalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kypsiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

193

809

6,9 g

0,9 g

26,3 g

3,6 g

2,9 g

4,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Juustoraastetta,

1,5 dl Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli