Juustoinen sienipiiras

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen sienipiiras

Ainekset

6 annosta
1 100 g margariinia
2 0,5 dl perunasosejauhetta
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 suolaa
6 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 1 l puhdistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
2 nippu ruohosipulia tai pieni purjo
3 1 rkl margariinia
4 0,75 tl yrttisuolaa
5 0,75 tl rouhittua mustapippuria
6 1 - 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna tai 2 tl kuivttua
7 2 dl ruokakermaa
8 2 munaa
9 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 169 g
Proteiinia 13 g 79 g
Rasvaa 25 g 149 g
Kuitua 5 g 31 g
Energiaa kJ 1 632 9789
Energiaa kcal 390 2340

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja taivuta reunojen tueksi folio. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5