Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen lanttulaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lanttulaatikko uudistui! Tarjoa joululaatikko juustolla höystettynä.

Ainekset

1 kg
Lanttua

Liemi

2 dl
Kermaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Muskottipähkinää

Päälle

2 dl
Emmentaljuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi lantut. Keitä lanttuja suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon siirappi ja mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kerma vuokaan ja sekoita viipaleita, jotta mausteet ja juustoraaste jakautuvat tasaisesti. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

178

746

12,2 g

7,8 g

13,7 g

12,5 g

3,0 g

2,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,25 tl Muskottipähkinää,

2 dl Emmentaljuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli