Juustoinen kurkkuhyytelö

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen kurkkuhyytelö

Ainekset

1 1 (300 g) kurkku
2 100 g sinihomejuustoa
3 200 g sinihometuorejuustoa
4 6 liivatelehteä
5 2 dl kuohukermaa tai kevytvispiä
6 0,5 tl suolaa
7 mustapippuria
8 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 15 g
Proteiinia 74 g
Rasvaa 117 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 5858
Energiaa kcal 1400

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi lautasella ja siirrä raaste sitten siivilään kulhon päälle. Ota kurkuista valuva neste talteen. Raasta juusto hienoksi tai murenna se haarukalla. Liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kurkuista irronnut neste kiehuvaksi. Liuota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kurkkuraaste, juusto ja mausteet ja lisää liivateliemi ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Yhdistä seokseen kevyesti nostellen kermavaahto. Kaada hyytelö öljyttyyn vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Tarjoa alkuruokana tai buffettipöydässä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hyytelö kurkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5