Juustoinen kesäkurpitsapasta

27.4.2016
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa korvaa pastan kasvispastassa.

Ainekset

4 annosta
1 1,5 kg kesäkurpitsaa
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 sitruunan kuori
4 1 prk (2,5 dl) kolmen juuston ruokakermaa
5 2 dl parmesaaniraastetta
6 2 rkl pestokastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 090 4362
Energiaa kcal 260 1042

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
Raasta valkosipulinkynnet ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, parmesaaniraaste ja pestokastike.
Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä ja hieman pehmenevät. Lisää valkosipulin ja sitruunan kuoriraasteet sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5