Juustoinen kesäkurpitsakeitto

30.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen kesäkurpitsakeitto

Ainekset

6 annosta
1 500 g kesäkurpitsaa
2 palapurjon vihreää osaa
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljyä
5 1 tl currya
6 2 (200 g) jauhoista perunaa
7 3 dl kasvislientä
8 200 g sulatejuustoa
9 10 tuoretta basilikanlehteä
10 valkopippuria ja suolaa
Lisäksi
1 minimozzarellapalloja
2 hienonnettua tuoretta basilikaa
3 kirsikkatomaatteja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 39 g
Proteiinia 7 g 40 g
Rasvaa 7 g 40 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 472 2834
Energiaa kcal 113 677

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet.Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5