Juustoinen kesäkeitto

15.7.2009
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen kesäkeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 pieni kukkakaali
2 2 porkkanaa
3 1 pieni sipuli
4 300 g perunoita
5 50 g pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
6 5 dl vettä
7 8 maustepippuria
8 3 dl maitoa
9 0,5 rkl vehnäjauhoja
10 100 g sulatejuustoa
11 0,5 tl suolaa
12 1 tl sokeria
13 3 rkl hienonnettua yrttisilppua (persiljaa, ruohosipulia, tilliä)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 94 g
Proteiinia 11 g 45 g
Rasvaa 4 g 18 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 773 3092
Energiaa kcal 185 739

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi ja kuutioi ne. Poista kokonaisista pinaatinlehdistä lehtiruoti. Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat, ja muutaman minuutin kuluttua perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia. Vatkaa jauhot kylmään maitoon ja lisää maito sekä juusto pieninä nokareina. Lisää myös pinaatti. Keitä vielä muutama minuutti. Viimeistele maku ripauksella sokeria ja yrteillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5