Juustoinen bataattivuoka

21.11.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoinen bataattivuoka

Ainekset

6 annosta
1 1 kg bataatteja
2 ripaus suolaa
3 50 g margariinia tai voita
4 1 dl ranskankermaa
5 1 dl juustoraastetta
Pinnalle
1 4 rkl kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 193 g
Proteiinia 6 g 33 g
Rasvaa 12 g 73 g
Kuitua 5 g 31 g
Energiaa kJ 1 095 6570
Energiaa kcal 262 1570

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinliemi. Murskaa bataattilohkoja kattilassa hieman haarukalla. Lisää joukkoon rasva nokareina, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset.

Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pintaa lusikalla. Ripottele pinnalle kuivat leivänmurut tai korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: bataatti joulu vuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5