Juusto-paprikapiirakka

29.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juusto-paprikapiirakka

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 150 g margariinia
2 4 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai grahamjauhoja)
3 1 tl leivinjauhetta
4 0,5 tl suolaa
5 1 prk (200 g) kermaviiliä
Täyte
1 1 punainen paprika
2 1 vihreä tai keltainen paprika
3 1 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 ripaus suolaa
6 1 prk (300 g) kivettömiä oliiveja
7 2 dl ruokakermaa
8 200 g ranskankermaa
9 2 kananmunaa
10 1 tl rosmariinia
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 100 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 173 g
Proteiinia 8 g 85 g
Rasvaa 30 g 300 g
Kuitua 4 g 41 g
Energiaa kJ 1 558 15576
Energiaa kcal 372 3723

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohjataikina. Nypi kulhossa yhteen kuutioitu rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24–25 cm) pohjalle ja reunoille.

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota paprikakuutiot ja valkosipulisilppu öljyssä pehmeiksi. Mausta ripauksella suolaa. Valuta liemi oliiveista ja silppua ne pienemmiksi.

Yhdistä ruoka- ja ranskankerma, kananmunat, rosmariini ja pippuri.

Levitä taikinapohjalle kuullotetut paprikat ja oliivisilppu. Valuta täytteelle kerma-kananmunaseos. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5