Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juusto-kasvispiiraat

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

Pohja

150 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
50 g
Emmentaljuustoraastetta
1 rkl
Kylmää vettä

Täyte

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punainen paprika
2 rkl
Öljyä
200 g
Pakaste parsakaalia
1 kpl
Muna
1 dl
Majoneesia
2 dl
Maitoa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
100 g
Emmentaljuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina hieman jauhoja apuna käyttäen levyksi ja painele pieniin voideltuihin muffini- tai piirakkavuokiin. Koristele taikinareunat haarukalla. Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Lisää parsakaalin nuput ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Sekoita kulhossa muna, majoneesi, maito sekä juustoraasteet keskenään. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nostele piirakkapohjille kasviksia ja kaada päälle juustoseosta. Paista piirakoita 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä hetken aikaa vuoissa ritilällä ennen irrottamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.