Juusto-kasvispiiraat

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juusto-kasvispiiraat

Ainekset

12 kappaletta
Pohja
1 150 g margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 50 g emmentaljuustoraastetta
4 1 rkl kylmää vettä
Täyte
1 1 sipuli
2 1 punainen paprika
3 2 rkl öljyä
4 200 g pakaste parsakaalia
5 1 muna
6 1 dl majoneesia
7 2 dl maitoa
8 1 dl parmesaanijuustoraastetta
9 100 g emmentaljuustoraastetta
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 166 g
Proteiinia 8 g 99 g
Rasvaa 20 g 235 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 1 102 13223
Energiaa kcal 263 3160

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina hieman jauhoja apuna käyttäen levyksi ja painele pieniin voideltuihin muffini- tai piirakkavuokiin. Koristele taikinareunat haarukalla. Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Lisää parsakaalin nuput ja kääntele, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Sekoita kulhossa muna, majoneesi, maito sekä juustoraasteet keskenään. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Nostele piirakkapohjille kasviksia ja kaada päälle juustoseosta. Paista piirakoita 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä hetken aikaa vuoissa ritilällä ennen irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5