Juuresrieskat

26.9.2016
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juuresrieskat

Käytä taikinaan aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat ja juurekset. Kuumenna ne vesitilkassa ja soseuta.

Ainekset

10 kappaletta
1 3 dl survottua perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa
2 1 dl kermaviiliä
3 1 dl kaurahiutaleita
4 0,5 tl suolaa
5 4 dl hiivaleipäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 50 g voita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 177 g
Proteiinia 4 g 39 g
Rasvaa 6 g 63 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 600 6001
Energiaa kcal 143 1434

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet ja kermaviili. Anna turvota hetki. Lisää jäähtynyt juures-perunasurvos, suola ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita lopuksi taikinaan voi. Jaa taikina paloiksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja painele taikina litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata hiiva leipäjauhot ohrajauhoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5