Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juureslasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

Juureskastike:

600 g
(3 pussia) pakastekeittojuureksia
150 g
Pakastepinaattia
2 kpl
(à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
12 kpl
Lasagnelevyä

Juustokastike:

3 rkl
Margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Rasvatonta maitoa
150 g
Voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Päälle:

Kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.