Juureslasagne

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juureslasagne

Ainekset

6 annosta
Juureskastike:
1 600 g (3 pussia) pakastekeittojuureksia
2 150 g pakastepinaattia
3 2 prk (à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
4 2 kasvisliemikuutiota
5 0,5 tl suolaa
6 1 rkl sokeria
7 12 lasagnelevyä
Juustokastike:
1 3 rkl margariinia
2 0,75 dl vehnäjauhoja
3 8 dl rasvatonta maitoa
4 150 g voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Päälle:
1 kirsikkatomaatteja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 60 g 360 g
Proteiinia 20 g 117 g
Rasvaa 15 g 92 g
Kuitua 7 g 42 g
Energiaa kJ 1 927 11561
Energiaa kcal 460 2763

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5