Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juureskeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Pekonia
2 dl
Liotettuja rouskuja
2 kpl
Sipulia
1/2 - 1 l
Vettä
10 kpl
Kokonaistamustapippuria
1 kpl
Laakerinlehti
4 - 5 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1/2 kpl
Lanttua
1 tl
Suolaa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
Yrttiliemikuutiota tai hienonnettuja tuoreita yrttejä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipulit ja juurekset. Paloittele sienet tarpeen mukaan.Silppua pekoni kattilaan. Ruskista varovasti sekoittaen, kunnes rasva irtoaa, voit kaataa ylimääräisen rasvan pois. Lisää joukkoon sienet jatoinen hienonnottusipuli, ruskista edelleen 1-2 minuuttia.Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuutioi joukkoon perunat, porkkanat ja palsternakka. Lisää vettä tarpeen mukaan ja jatka keittämistä.Raasta lanttu joukkoon karkeana raasteena tai ohuina lastuina.Lisää suola, toinen hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset kypsiksi.Murenna lopuksi sekaan yrttiliemikuutiot, mutta älä keitä niitä liikaa, ettei maku katoa.Tarjoa keiton lisänä tummaa, hapanimelää limppua.Tämä keitto on erittäin maukas ja hiukan makea, koska siinä on lanttua.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 13.2.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.