Juureskeitto

13.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juureskeitto

Ainekset

1 2 viipaletta pekonia
2 2 dl liotettuja rouskuja
3 2 sipulia
4 0,5 - 1 l vettä
5 10 kokonaistamustapippuria
6 1 laakerinlehti
7 4 - 5 perunaa
8 2 porkkanaa
9 1 palsternakka
10 0,5 lanttua
11 1 tl suolaa
12 2 - 3 valkosipulinkynttä
13 1 - 2 yrttiliemikuutiota tai hienonnettuja tuoreita yrttejä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 73 g
Proteiinia 16 g
Rasvaa 20 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 2276
Energiaa kcal 544

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja juurekset. Paloittele sienet tarpeen mukaan.Silppua pekoni kattilaan. Ruskista varovasti sekoittaen, kunnes rasva irtoaa, voit kaataa ylimääräisen rasvan pois. Lisää joukkoon sienet jatoinen hienonnottusipuli, ruskista edelleen 1-2 minuuttia.Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuutioi joukkoon perunat, porkkanat ja palsternakka. Lisää vettä tarpeen mukaan ja jatka keittämistä.Raasta lanttu joukkoon karkeana raasteena tai ohuina lastuina.Lisää suola, toinen hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset kypsiksi.Murenna lopuksi sekaan yrttiliemikuutiot, mutta älä keitä niitä liikaa, ettei maku katoa.Tarjoa keiton lisänä tummaa, hapanimelää limppua.Tämä keitto on erittäin maukas ja hiukan makea, koska siinä on lanttua.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5