Juuresgratiini

12.1.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juuresgratiini

Ainekset

4 annosta
1 3 - 4 perunaa
2 2 porkkanaa
3 1 - 2 palsternakkaa
4 0,5 lanttua tai 2 naurista
5 0,5 purjoa
6 2 - 3 valkosipulinkynttä
7 1 pussi (150 g) emmentaalia raastettuna
8 1 prk (2 dl) kermaa
9 vettä
10 valko- tai mustapippuria
11 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 14 g 56 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 168 4674
Energiaa kcal 279 1117

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi, perunat kaikkein paksummiksi. Laita juuresviipaleet kulhoon ja kypsennä ne puolikypsiksi mikroaaltouunissa kuvun alla (täysi teho / 3 minuuttia). Käännä viipaleita välillä, jos alusta ei pyöri. Jäähdytä.

Lado laakeaan uunivuokaan vuorotellen juuresviipaleita ja purjoa. Mausta kerrokset valkosipulilla ja mausteilla. Ripottele juustoraastetta väliin ja aivan lopuksi myös laatikon pintaan. Kaada vuokaan kerma ja lisää sen verran vettä, että saat painetuksi kasvikset lähes kokonaan liemeen. Vain ylimmät juuresviipaleet voivat jäädä pinnalle.

Kypsennä gratiinia 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia eli niin pitkään, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa gratiini sellaisenaan tai paistettujen sienten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5