Juhlavat mätihyytelöt

14.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juhlavat mätihyytelöt

Ainekset

6 annosta
1 200 g mätiä
2 4 liivatelehteä
3 2 dl kermaviiliä
4 5 - 7 tippaa tabascoa
5 1 tl sitruunapippuria
6 2 dl kuohukermaa
7 2 rkl sitruunamehua tai valkoviiniä
8 suolaa halutessasi
9 koristeluun tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 15 g
Proteiinia 10 g 59 g
Rasvaa 16 g 98 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 816 4893
Energiaa kcal 195 1169

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta mäti sulamaan ja valumaan siivilään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kermaviiliin tabasko, sitruunapippuri sekä valunut mäti. Säästä pieni osa mädistä koristeluun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se kermaviiliseokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seokseen hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos silikonimuotteihin tai kelmulla vuorattuihin vuokiin. Peitä vuoat kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa hyytelöt vadille ja koristele mädillä ja tuoreilla tillinoksilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hyytelö mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5