Juhlava lihapata

5.12.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juhlava lihapata

Ainekset

4 annosta
1 600 g karjalanpaistilihaa
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 2 rkl öljyä
4 4 - 6 pientä sipulia
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 porkkanaa
7 115 g kokonaisia säilykeherkkusieniä
8 3,75 dl punaviiniä
9 3 dl vahvaa lihalientä
10 1 tl suolaa
11 ripaus mustapippurirouhetta
12 1 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 39 g
Proteiinia 38 g 151 g
Rasvaa 12 g 46 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 500 5999
Energiaa kcal 358 1434

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5